Przygotowanie Biszkoptu. !
6 jajek.
1 cukier waniliowy.
1 szkl. cukru zwykłego. (szkl.która ma 250 ml)
Te składniki ubić na tak zwany kogiel mogiel.
Jak to ubijemy dosypujemy 2 szkl. mąki (szkl.która ma 250ml) i mieszamy delikatnie drewnianą łyżką.
Biszkopta, pieczemy 30 min w temp 200 stopni .
Jak zobaczyć czy ciasto jest już upieczone ?
To proste jak mamy jakąś wykałaczkę wkładamy w te ciasto i sprawdzamy czy ona jest sucha , jeżeli tak to znak że ciasto można już wyjąć z piekarnika. :)
Biszkopta, pieczemy 30 min w temp 200 stopni .
Jak zobaczyć czy ciasto jest już upieczone ?
To proste jak mamy jakąś wykałaczkę wkładamy w te ciasto i sprawdzamy czy ona jest sucha , jeżeli tak to znak że ciasto można już wyjąć z piekarnika. :)
Masa:)Składniki potrzebne do niej :
2 serki waniliowe po 400 g ( do tego ciasta nie polecam serka ''Danio'' ponieważ jest zbyt gęsty) po prostu jakieś zwykły serek waniliowy .
Półtora szklanki mleka w proszku.
4 żółtka.
Pół szklanki cukru.
1 masło roślinne lub margaryna
2 łyżki żelatyny rozpuścić z letnią wodą ( ale to na koniec się dodaję jak już masa jest przygotowana)
1 paczkę biszkoptów (okrągłych)
Nasączenie Biszkoptu:3/4 szkl kawy cappuccino
1 szkl gorącej wody.
Przygotowanie masy:Żółtka ubić z cukrem i masłem następnie dodawać na przemian po łyżce serka i mleka w proszku.
Ciągle mieszając mikserem .
Na koniec rozpuścić 2 łyżeczki żelatyny w 2-4 łyżek wody.
Ostudzić i dodać do ubitej masy chwilę miksować.
Wystudzony biszkopt przekroić na pół i nasączyć, kawą cappuccino.
Na te ciasto później już posmarowane masą położyć biszkopty okrągłe które też można nasączyć kawą cappuccino.
Życzę Smacznego ;)
Przecudownie wygląda! :)
OdpowiedzUsuńobserwujemy? :>
rewelacja! skorzystam z przepisu! zapraszam do mnie!
OdpowiedzUsuńhttp://unhealthyappetiteforfashion.blogspot.com/
obserwujemy?
Pięknie wygląda!
OdpowiedzUsuńSmakowicie wygląda! ;)
OdpowiedzUsuńlooks so delicious!
OdpowiedzUsuńadamalexmommy.com
Słodko wygląda!
OdpowiedzUsuńhttp://akane-atelier.blogspot.com/
Obserwujemy?